sdílet

jak vybrat správné pomocníky do kuchyně

1-2-1-sustainable-cooking-uspornachladnicka-original

ÚSPORNÁ CHLADNIČKA

Chladnička a mraznička v kuchyni spotřebují nejvíce elektrické energie, neboť je nikdy nevypínáme. Kupujete-li novou chladničku, zvolte tu energeticky nejefektivnější a s nejvyšším hodnocením energetické náročnosti, a to A++ nebo A+++.

1-2-2-sustainable-cooking-indukcnideska-original

INDUKČNÍ VARNÁ DESKA

Indukční varné desky jsou až o 40 % úspornější a o 60 %  rychlejší než sklokeramické desky.  Indukční deska dokáže rozpoznat velikost hrnce a automaticky reguluje velikost plotýnky tak, aby se zahřívalo pouze dno hrnce či pánve. Přináší také časovou úsporu, neboť zahřátí proběhne velice rychle a požadované teploty dosáhnete za pouhých pár sekund. 

1-2-3-sustainable-cooking-rychleachutnevtlakovemhrnci-original

RYCHLE A CHUTNĚ V TLAKOVÉM HRNCI

Hlavní výhodou při použití tlakového hrnce je nejen úspora času a energie, ale také zachování cenné chuti a vůně. Tlakový hrnec je utěsněný, takže všechna chuť zůstává v pokrmu a je výraznější, než když použijete standardní hrnec s pokličkou. V tlakovém hrnci maso rychleji změkne a dostane lepší chuť. Obecným pravidlem při vaření v tlakovém hrnci je běžný čas nutný k vaření vydělit třemi. 

1-2-4-sustainable-cooking-litinovapanevnicnespali-original

LITINOVÁ PÁNEV NIC NESPÁLÍ

Litina je neuvěřitelný materiál: teplo se v ní šíří rovnoměrně a stále stejně. Jídlo je vystaveno teplu z několika směrů, přičemž silné dno zabraňuje jeho spálení. Pravě proto jsou litinové pánve ideální pro pokrmy, jež je nutno vařit na mírném ohni po dlouhou dobu.

Mohlo by vás také zajímat:

I chladnička šetří

Moderní chladničky se vyrábějí tak, aby ušetřily co nejvíce energie.
Více informací

1-2-5-sustainable-cooking-spravneizolovanatrouba-original

SPRÁVNĚ IZOLOVANÁ TROUBA

Nové trouby s energetickou třidou A dokážou v porovnání se svými předchůdci snížit spotřebu energie. Pokud zvolíte horkovzdušnou troubu, můžete vařit několik pokrmů najednou a využít každičký centimetr prostoru. Ventilátor v zadní části trouby rozvádí zahřáty vzduch po troubě a tím zajišťuje, že každý pokrm se uvaří rovnoměrně. 

1-2-6-sustainable-cooking-perlator-original

PERLÁTOR ŠETŘÍ VODU

Tím vůbec nejsnazším způsobem, jak v kuchyni – a vlastně všude, kde máte kohoutky – neplýtvat vodou, je použít perlátor. Perlátor je šikovné zařízení, které míchá vodu se vzduchem, čímž snižuje spotřebu vody až o 50 %. Provzdušněný proud vody se zvětší, takže si ani nevšimnete, že šetříte vodou. Nižších částek na účtu za vodu si však všimnete určitě.

Produkty

sdílet

Rajčata

Více informací

OBRAT K LEPŠÍMU V KUCHYNI JANIGOVÝCH

Janigovým změnilo narození dcery život a rozhodli se zlepšit svůj životní styl.

Celý příběh