sdílet

Suché potraviny

3-1-1-kava-original

KÁVA

Pokud chceme konzumovat namletou kávu, přesypeme ji z původního obalu do uzavíratelné tmavé dózy nebo sklenice a uložíme ji na suché a chladné místo. Tak vydrží její aroma nejdéle. Kávu můžete skladovat také v chladničce, ale jen tehdy, pokud je sklenice pevně uzavřená a nedostane se do ní vlhkost.

3-1-2-mouka-original

MOUKA

Mouku a podobné sypké produkty je dobré přesypat z původního obalu do uzavíratelné sklenice. Často se v ní totiž mohou vyskytovat zárodky škůdců, kteří se pak rychle rozšíří i do ostatních skladovaných potravin.

3-1-3-chleb-original

CHLÉB

Kvalitní chléb má tvrdší kůrku, ale uvnitř je vláčný. Nejlepším způsobem, jak ho udržet čerstvý, je zabalit ho do čisté utěrky (neperte ji s aviváží) a vložit do chlebníku. Může tak dýchat a neplesniví. Přidáte-li k němu rozkrojené jablko nebo oloupaný brambor, vydrží déle. Pokud víte, že chleba nespotřebujete včas, vložte ho nakrájený do mrazničky v plastové krabičce.

Mohlo by vás také zajímat:

Jak ušetřit při vaření

Vaření je radost, ale i v kuchyni se občas dost plýtvá.
Více informací
3-1-4-konzervy-original

KONZERVY

Konzervy skladujeme při teplotě maximálně do 20 °C na suchých a vzdušných místech. Pro masové konzervy platí, že nižší teploty jsou pro skladování vhodnější. Nejlepší je konzervu zkonzumovat v první třetině její minimální trvanlivosti. Po otevření ji musíme dát do chladničky a rychle spotřebovat. Pozor na chlazené produkty, které se musí skladovat v chladničce a mohli byste je snadno zaměnit za trvanlivé konzervy.

Produkty

sdílet

I chladnička šetří

Moderní chladničky se vyrábějí tak, aby ušetřily co nejvíce energie.

Více informací
Tip blogera

Zelené smoothie

Přírodu i peněženku může každý z nás začít šetřit již výběrem jídla, kterým se chystá potěšit své blízké. Kouzlo spočívá ve vaření ze sezónních a lokálních potravin a zpracování všech jejich částí.

Více informací

DURKÁČOVI ZAVÁDĚJÍ
ŘÁD DO SVÉ KUCHYNĚ

Durkáčovi si lépe zorganizovali potraviny a osvěžili kuchyni čerstvými bylinkami.

Celý příběh